DINNER AL FRESCO

DINNER AL FRESCO

BAZSALIKOMOS CHIA PUDING

2016. augusztus 23. - nagy.zsombor

chia puding

Van egy superfood, amit az örök élet titkának tartanak: a chia mag. Ez az étel állítólag annyira energizáló, hogy a futók eledelének hívják. Azon kívül, hogy nagyon divatos, rendkívül izgalmas alapanyag. Igen sokrétűen felhasználható, erre egy példa a következő bazsalikomos chia puding recept.

HOZZÁVALÓK:

1 csésze chia mag
2 csésze aprószemű zabpehely
7 dl mandula tej
1 evőkanál méz
100 g friss málna pépesítve vagy házi málna vagy barack lekvár
friss bazsalikom

chia puding 2

 

A CHIA PUDING ELKÉSZÍTÉSE:

Egy edénybe öntsük bele a chia magot és a zabpelyhet, öntsük fel a mandula tejjel és tegyünk bele egy kanál mézet. Tegyük a hűtőbe, majd egy óra múlva vegyük elő. Eddigre megszívja magát a keverék. Öntsünk hozzá még egy kis tejet és néhányszor kereverjük meg, mert azt szeretnénk, hogy jól megduzzadjon és nagyon krémes legyen. Egy éjszakát hagyjuk a hűtőben.

Vegyünk elő kis poharakat, vagy üveg edényeket. Fontos hogy üveg legyen, mert ebben fog jól érvényesülni a rétegezés szépsége. Tegyünk egy kis chia pudingot az edény aljára majd egy réteg málna püré, arra még egy kis puding, a tetejére pedig újra a gyümölcs.

Vegyünk néhány bazsalikom levelet, aprítsuk fel és szórjuk a puding tetejére. Istenien frissítő lesz a gyümölcsös és krémes ízekkel együtt. Azt már nem is említem, hogy mennyire egészséges.

Nyomtatóbarát verzióhoz kattints ide.

A cikkben előforduló képeket és szöveges tartalmakat a szerzői jog védi. ©Dinner al fresco

süti beállítások módosítása