DINNER AL FRESCO

DINNER AL FRESCO

MÜNCHEN - AZ 5 LEGJOBB BISZTRÓ

2016. szeptember 25. - nagy.zsombor

[caption id="attachment_922" align="aligncenter" width="780"]münchen Brasserie Bavarie[/caption]

München rengeteg kiváló vendéglátóhellyel várja az ínyenceket. Cikksorozatunk első részében megkerestük a bajor főváros legjobb bisztróit, melyek az ételek minőségében, ötletességében, valamint ár-érték arányban is kiemelkedőek. Találtunk klasszikus bajor kisvendéglőt, valódi faszenes grilléttermet és természetesen az olasz konyha is képviselteti magát az élvonalban. 

BRENNER

A bajor Nationaltheater (nemzeti színház) és a Staatsoper (állami operaház) mellett a Maximilianstrasse-n található a Brenner Operngrill. Mint grillétterem München legjobb steak helyei között tartják számon, de a Brenner jóval több egy steak house-nál, igazi mindenes étterem, legyen szó reggeliről, brunchról, délutáni kávézásról vagy épp fejedelmi grill vacsoráról. Az étterem bár része is igen kedvelt a színházba járók körében.

Tökéletes hely egy csodás reggelire, igazi különlegességek közül válogathatunk: bajor bivaly mozzarella, válogatott olasz sonkák, frissen facsart gyümölcslevek, bio tojásból készült omlettek, melyekhez olasz ínyenc feltétek közül válogathatunk. Egyik kedvencem a scampival és Caciocavallo sajttal (tradicionális olasz gömb alakú sajt, tehén- és kecsketejből) készülő omlett. Minden reggelihez házi készítésű olasz mini zsemléket (bazsalikomos, édesköményes, pestos és sült hagymás variációkban) szolgálnak fel.
Vasárnaponként érdemes betérni egy Brenner brunch-ra, ilyenkor még nagyobb a választék, a rántottánkhoz grillezett bio csirkét vagy királyrákot is választhatunk.

A bükkfán grillezet steakjeik elsőosztályúak, az argentin és amerikai black angus steak-en kívül igazi különlegesség a 40 napig szárazon érlelt pomerániai szabad tartású marha, melyet minőségben a wagyu marhához hasonlítanak.

A Brenner olajfákkal tarkított terasza remek hely átélni az igazi München hangulatát. Az épület üveghomlokzatát egyébként a híres Olafur Eliasson dán tervező álmodta meg.
 Ár-érték arányban a Brenner nagyon jó választás, a főételek árai 13-30 euro között mozognak, 220-grammos Black Angus steaket már 30 euro alatt kóstolhatunk.

LITTLE LONDON

A Little London Bar és Grill München egy remek grillétterme, melynek egyedülálló hangulatot kölcsönöz az elegáns enteriőr, valamint 11 méter hosszú bárpult. A steakek és kézműves koktélok párosítása nem szokványos elgondolás, mégis remekül működik. 
A húskínálatuk valóban verhetetlen, az étlapon megtalálható a Prime Beef minőségű nebraskai black angus entrecote és porterhouse steak. A Prime Beef az Egyesült Államok legmagasabb minőségi kategóriája, amit marhahús kaphat, az össztermelés csupán 2%-a kapja meg ezt a titulust. Az étterem húskínálatában megtalálható az ír black angus (t-bone és tomahawk) is, de nem hiányozhat az ausztrál black angus sem, melyet entrecote és chateaubriand formában is felszolgának.

[caption id="attachment_919" align="aligncenter" width="780"]Little London Little London[/caption]


A prémium húsok elkészítésénél nem bíznak semmit a véletlenre, egy amerikai Montague grillen, 920°C-on sütik őket.
A steakeken kívűl felszolgának ír báránykarajt, skót vadlazacot, vad garnélát, farkassügért valamint klasszikus fish and chipset is.
 Az már csak hab a tortán, hogy késérünkre az olasz fekete szarvasgombát az asztalunknál reszelik a mennyei fogásokra. A borválasztékuk kifogástalan, 160 tétel közül válogathatunk sommelier segítségével.

[caption id="attachment_920" align="aligncenter" width="780"]little-london-1 Little London[/caption]

A bár klasszikus enteriőrjével és a világ minden tájáról származó italaival igazi paradicsom az ínyencek számára. A kínálatuk óriási, csak whisky-ből 120 félét kínálnak, de akár a ritkaság számba menő angol Cyder-t is megkóstolhatjuk, amit kizárólag egy fajta almából préselnek és érlelnek. A müncheni gin igen előkelő helyet foglal el a világranglistán, így vezetett gin kóstolókkal is várja a bár az éredklődőket.

BRASSERIE BAVARIE IN DER BMW WELT

München kihagyhatatlan programja a BMW gyár és múzeum meglátogatása, melyet feltétlen érdemes összekötni egy kis gasztro kalanddal. Bajor regionális apalanyagokból készülő szenzációs fogások francia bisztró stílusban, ez vár minket a BMW múzeum látógatóközpontjának Brassierie Bavarie éttermében. A hibátlan minőséget és kiváló életeleket a 26 éves Philip Jäger séf garantálja. Hogyan lehetséges, hogy egy ilyen fiatal séf vezesse az éttermet? Jäger nem máshol, mint a 2 Michelin csillagos Esszimmerben (mely szintén itt a BMW központban található) Bobby Bräuer sztárszakács felügyelete alatt tanulta a szakmát az elmúlt években. A Brasserie Bavarie-t úgy is aposztrofálhatnánk, mint a csúcsétterem, az Esszimmer, nagyközönség számára is elérhető formáját.

[caption id="attachment_914" align="aligncenter" width="780"]München Brasserie Bavarie[/caption]

A hely fő profiljába a halas ételek tartoznak. Megkóstolhatjuk a bajuszos vörösmárnát, a hegyi szaiblingot, mely az Alpok mély tavaiban megtalálható lazacok családjába tartozó hal, valamint az atlanti tőkehalat. A hízott kacsamáj mangóval és amaránttal és a bouillabaisse kihagyhatatlan.

ANDECHSER AM DOM



Szeretnénk München belvárosban tradicionális bajor fogásokat megkóstolni és mindezt idegesítő turista hordák nélkül? Ebben az esetben a Frauenkirche mellett található a Krätz család által üzemeltett fogadó egy remek választás. A faragott fa falburkolatok és a mennyezeti festmények gondoskodnak az autentikus hangulatról.

[caption id="attachment_915" align="aligncenter" width="780"]Andechser am Dom Andechser am Dom[/caption]

A konyha egyszerűen fenséges, különböző bajor kolbász specialitások, wagyu májgombóc leves, marhatatár valamint gourmetválogatás tál (szopós malac csülök krumpligombóccal, wagyu grill savanyúkáposztával) várja a városnézéstől megfáradt vendégeket. Az Andachser sörben sem ismer tréfát, saját sörfözőjükben 8 féle sört főznek. Az Andechs kolostorból származó sör több mint 550 éves múltra tekint vissza, sört kizárólag bajor alapanyagokból főznek, így a maláta és a komló is a régióból származik. Természetesen minden sör a legnagyobb műgonddal készül, ettől lesznek kiemelkedő minőségűek és autentikusak a Klosterbrauerei Andechs sörei.

ACETAIA

Ha klasszikus olasz konyhára vágyunk, stílusos környezetben, akkor az Acetaia ideális választás. Az étterem szecessziós belső tere, a mozaik padló és a hatalmas üvegablakok kellemes légkört teremtenek egy olasz vacsorához, az már csak hab a tortán, hogy az étterem a Nymphenburg parkja mellett található. A Google segítségével körülnézhetünk az étteremben is.

[caption id="attachment_916" align="aligncenter" width="780"]acetaia Acetalia[/caption]

Az étlap a klasszikus olasz fogásokat kínál, ehhez pedig exkluzív borokat választhatunk, Piemonttól Szicíliáig minden jelesebb bortermelő borai megtalálhatóak a kínálatban.

5 fogásos kóstoló menüt kérhetünk 65 euróért, vagy ugyanezt borsorral 100 euróért. Minden vasárnap 3 fogásos ebédmenüvel várják a vendégeket. Az étterem jeles fogásai közé tartozik a juhsajttal töltött ravioli, a nagy rombuszhal és az érlelt amerikai marhából készült Entrecote steak. Főételek már 15 eurótól kaphatóak.

HA TETSZETT A CIKK, IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE, VAGY KÖVESS MINKET FACEBOOKON! NE MARADJ LE EGY CIKKRŐL SEM!

A cikkben előforduló egyes képeket és szöveges tartalmakat a szerzői jog védi. © Dinner al fresco

süti beállítások módosítása