DINNER AL FRESCO

DINNER AL FRESCO

MANTA RESORT - SZÁLLÁS A VÍZ ALATT

2017. január 28. - nagy.zsombor

[caption id="attachment_1101" align="aligncenter" width="780"]manta resort ©Manta Resort[/caption]

A Manta Resort egy ékkő az Indiai-óceán végtelen kékségében. A természetközeliség és az ötcsillagos szállodák luxusa keveredik ebben a villában, melynek sajátossága, hogy egy nyílt tengeren úszó 3 szintes lakosztályban szállhatunk meg, melynek hálószobája 4 méterrel a felszín alatt helyezkedik el.

Pemba sziget:

A Manta Resort a varázslatos Pemba szigeten helyezkedik el, nem messze Tanzánia partjaitól. Pemba szigetét “zöld szigetnek” (Al Jazeera al Khadra) is nevezik az arabok, a környéket ugyanis buja növényzet borítja, itt őshonos egy mirtuszféle, amely 10-15 méter magasra is megnő és a sziget fő exportcikkét adja, a szegfűszeget.

A szomszédos Zanzibár egyre növekvő turizmusa hatással van Pembára is és a kalandkereső turisták mellett egyre többen átmerészkednek a szomszédos szigetre, hogy felfedezzék az ország természeti kincseit.

Pemba mintegy 988 négyzetkilométeren fekszik, és megközelítőleg 400 ezren lakják.

[caption id="attachment_1097" align="aligncenter" width="780"]tanzánia ©Manta Resort[/caption]

Manta Resort:

A szállás honlapján kihangsúlyozzák, hogy a Manta Resort egy elszigetelt hely, távol a civlizációtól és ebben rejlik varázslatos szépsége is. Érintetlen tájakon pihenhetünk, távol a világ zajától, paradicsomi környezetben. Amerre csak a szem ellát a végtelen tengert és a nagy kékséget látjuk. A naplementék a vörös összes árnyalatában pompáznak, a csillagos égboltot pedig órákig csodálhatjuk a homokos parton, egy hintaágyból.

Három szobatípus közül választhatunk a standard-től a tengerparti lakosztályig, az igényeinknek megfelelően. Minden szobát jellegzetes helyi nádfedeles kunyhóban alakítottak ki, így igazán autentikus.

[caption id="attachment_1100" align="aligncenter" width="780"]manta-resort-2 ©Manta Resort[/caption]

A szálloda fő attrakciója az úgynevezett “víz alatti szoba”. Ez komplexum egy vízben úszó, három szinten elhelyezkedő lakosztály. Motorcsónakkal juthatunk ki a szobábánkba, valamint az ellátás is vízen érkezik.

[caption id="attachment_1098" align="aligncenter" width="780"]manta-resort-4 ©Manta Resort[/caption]

A fedélzeti szinten található a nappali és a fürdő, egy szinttel feljebb kapott helyett a napozó terasz, ahol a egy kényelmes pihenőt rendeztek be, ahol heverhetünk egy kiadós úszás után, éjjel pedig figyelhetjük a csillagokat az afrikai égbolton. A nappaliból jutunk le a hálószobába, amely a víz felszíne alatt van és az üvegfalon keresztül megcsodálhatjuk a tengeri élővilágot, amely igazán gazdag és szemetgyönyörködtető. Éjszakánként spot lámpák vonzzák magukhoz a kíváncsi tengeri élőlényeket, így az éjjeli jövevényekkel is találkozhatunk.

[caption id="attachment_1096" align="aligncenter" width="780"]manta-resort-5 ©Manta Resort[/caption]

Látnivalók:

Programokban sem szegényes a Manta Resort kínálata. Pemba egy igazi horgász és búvár paradicsom, így aki e két sportot szívesen űzi, az garantáltan nem fog unatkozni.

A Manta Resort a szafari szerelmesinek is tartogat különleges csomagokat. A 14 napos program keretben eltölthetünk 7 napot a Serengeti nemzeti park rengetegében, különleges fákra épített luxus bungallókban, majd újabb 7 nap alatt kipihenhetjük a vadvilágban ért kalandokat Pemba gyönyörű homokos partjain.

[caption id="attachment_1099" align="aligncenter" width="780"]manta-resort-6 ©Manta Resort[/caption]

A Manta Resort a társadalmi felelősségvállalásból is kiveszi a részét, lehetőséget kíván teremteni a helyi közösségeknek az önfenntartásra. A gyerekek oktatása mellett létrehoztak egy gazdaságot is, ahol a helyi farmerek zöldséget és gyümölcsöt termesztenek a szállodának, valamint eladják őket a termelői piacon.
A Manta Resort főépületében helyett kapott egy kis üzlet is, ahol a helyi népművészeti alkotásokat vásárolhatják meg a turisták.

HA TETSZETT A CIKK, IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE, VAGY KÖVESS MINKET FACEBOOKON! NE MARADJ LE EGY CIKKRŐL SEM!

A cikkben előforduló egyes képeket és szöveges tartalmakat a szerzői jog védi. © Dinner al fresco

süti beállítások módosítása