DINNER AL FRESCO

DINNER AL FRESCO

CSÉSZE 6 ESZPRESSZÓBÓL

2016. június 29. - nagy.zsombor

A cím nem tévedés, ez a stílusos csésze már előző életében is kávé volt. A berlini termékdesigner Julian Lechner álmodta meg a Kaffeeform elnevezésű termékcsaládot.

[caption id="attachment_161" align="aligncenter" width="780"]Kaffeeform1 Kaffeeform csészék, 45 gramm kávézaccból                                                                                                    © Kaffeeform[/caption]

A Kaffeeform eszpresszós csésze elkészítéséhez pontosan 45 g kávézaccot használnak fel, mely hat csésze eszpresszó kávé elkészítésekor keletkezik. Anyaga a kávézaccon kívül növényi rostokat és bioragasztót tartalmaz, ezáltal nem csak környezetbarát és recycling termék, de rendkívűl törésálló, strapabíró, könnyű és még mosogatógépben is gond nélkül tisztítható. A Kaffeeform csésze az első mosogatás előtt kellemes kávé illatot áraszt magából és a kávé ízét is karakteresebbé teszi. A csésze másik vitathatatlan előnye, hogy a porcelánhoz képest kevésbé vezeti a hőt, így a kávénk tovább marad meleg.

[caption id="attachment_162" align="aligncenter" width="780"]Kaffeeform2 Berlini designer csészék                                                                                                                                       © Kaffeeform[/caption]

A tervezőt olaszországi utazása inspirálta, hogy megálmodja és elkészítse a világ első kávéból készült csészéjét. A kávérajongó olaszok a kávézaccot széleskörűen használják különböző célokra a háztartásban, ez adta az ötletet az egyedülálló Kaffeeform megszületéséhez. A tényleges megvalósítást hosszú és fáradtságos tervezés és kísérletezgetés előzte meg, ugyanis Lechner kizárólag természetes, ökológiailag lebomló anyagokat akart a gyártás során használni. A sok munka azonban meghozta a várva várt sikert, a végeredmény pedig önmagáért beszél.

A cég 2015-ben már 5000 darabot értékesített az egyedi csészékből, elsősorban Európában, 2016-ban pedig a forgalom megduplázódására számít a 31 éves tervező.

[caption id="attachment_163" align="aligncenter" width="780"]Kaffeeform3 Recycling és bio                                                                                                                                                      © Kaffeeform[/caption]

És mitől lesz még szerethetőbb a berlini székhelyű cég? A csészékhez szükséges zaccot egy fogyatékkal élőket alkalmazó kis műhely gyűjti be, szárítja, valamint csomagolja a kész termékeket. Az érdeklődés már most óriási a Kaffeeform iránt, a világ minden tájáról folyamatosan érkeznek a megkeresések. Egyelőre még csak eszpresszó méretben kapható a nem mindennapi csésze, de a tervező ígéri, hamarosan megjelennek a nagyobb méretű változatok is. Kávérajongóknak kötelező darab és tökéletes ajándék.

 

süti beállítások módosítása