DINNER AL FRESCO

DINNER AL FRESCO

SZILVÁS ALMA SMOOTHIE - VILLÁMGYORS REGGELI

2016. szeptember 06. - nagy.zsombor

alma smoothie

A szilvás alma smoothie gyors megoldás egy nehezen induló a reggelen. Hétközben gyakran nincs időm reggelizni, ilyenkor jön a képbe ez a csodálatos reggeli. A szilvás alma smoothie tele van vitaminnal, fehérjével és rostokkal, minden megvan benne, ami egy tökéletes reggelihez kell.

Ha igazán rusztikus hatást akarok elérni, akkor meg sem hámozom az almát és a szilvát, ezzel extra rostokat viszek be a szervezetembe. Reggeli edzést követően fehérjeport is lehet hozzá adni, hogy még táplálóbbá váljon.

HOZZÁVALÓK (2 főre):

1 db banán
3-4 db szilva
2 db alma
5dl tej (szója vagy sima)
1 kanál méz

alma_szilva_smoothie-2

ALAPANYAGOK:

Az alapanyagok kiválasztásánál elsődleges szempont a vegyszermentesség. Érdemes bio terméket választani, de ha ismerünk megbízható őstermelőt, akkor piacon is be lehet szerezni.

Az alma smoothie fő összetevője az alma, amiből nem célszerű savanyú almafajtát választani, a legalkalmasabb a Gala és a Jonagold.

A szilva kiválasztásának fő szempontja a megfelelő érettségi fok, ne legyen túl fiatal, mert akkor még keméy és savanyú, valamint a túlérett sem jó. A választandó fajták közül a következők a legjobbak: Stanley, President és Bluefre

A banán lehetőleg szintén legyen bio és sárga, mert a zöld banánban még túl sok a keményítő, ami elrontja az alma smoothie ízét.

alma_szilva_smoothie

ELKÉSZÍTÉS:

Az elkészítés roppant egyszerű, az alma és a szilva esetében kimagozzuk a gyümölcsöt, a banánt meghámozzuk és egy turmixgépbe dobáljuk. Ha nem elég nagy teljesítményű a gép, vágjuk kisebb darabokra a hozzávalókat. Csorgassunk a turmixba egy kanál mézet és adjuk hozzá a tejet. Addig turmixoljuk az egészet, míg egy egzséges sűrűségű  alma smoothie -t nem kapunk.

TIPP:

Ha szeretnénk kicsit feldobni az italt, tehetünk bele fűszereket, például bazsalikomot, vagy mentát, esetleg fahéjat, ami tökéletesen passzol a szilvához. Ezekkel még frissítőbb és egészségesebb ez a nagyszerű reggeli turmix.

A cikkben előforduló képeket és szöveges tartalmakat a szerzői jog védi. ©Dinner al fresco

kovess-facebookon

süti beállítások módosítása