DINNER AL FRESCO

DINNER AL FRESCO

FRISSÍT, FELRÁZ ÉS MÉG FINOM IS! - TONIKOS KÁVÉ

2016. augusztus 31. - nagy.zsombor

 

[caption id="attachment_564" align="alignnone" width="780"]10 Fever Tree Tonic, eszpresszó, jég és már kész is a frissítő kávékoktél! Forrás: Fever Tree Tonic[/caption]

A tonikos kávé talán az eddigi legizgalmasabb kreáció, amit kóstoltam. A Brit Kelet-indiai Társaság világába repít minket ez a hűsítő kávé. Azért nagyszerű kombináció, mert a kávé savassága és a tonik édes kesernyéssége tökéletes harmoniát alkot. Azoknak is ajánlom, akik nem nagy tonik rajongók, mert ez megváltozik, ha megkóstolod.

A tonik egy kinin tartalmű üdítő, ami úgy született meg, hogy a gyarmatokon kinin port kellett szedni a malária megelőzésére, viszont ez olyan borzalmasan keserű volt, hogy a britt tisztek szódával és cukorral keverték, ebből lett a tonik. Később persze egy kis gin is került a pohárba, hogy elviselhetőbb legyen a kiküldetés. Legjobb választás a Fever Tree prémium tonik, de más hasonló minőségű termék is elérhető a piacon. A Scweppes és Kinley termékeket csak végszügség esetén használjuk, mert ezek már a nagyipari igényekhez vannak igazítva, jelentősen eltérnek az eredeti tonik ízétől.

Ahhoz, hogy igazán jó legyen a tonikos kávé, egy világos pörkölésű kávéra lesz szükség, mert ez még nem túl testes, hanem citrusos, könnyed és gyümölcsös ízvilágú. Legjobb beszerzési forrás az internet, ahol magyar pörkölők kávéi közül is választhatunk, például a Casino Mokka kávék közül, de akár a Frei Café-ban is érdeklődhetünk.

IMG_2931

TONIKOS KÁVÉ

Hozzávalók 2 főre:

14 gramm világos pörkölésű kávé

250ml Tonik

zúzott jég

Elkészítés:

Ha van otthon egy jó minőségő eszpresszó gépünk, akkor főzzünk le 2 adag eszpresszót, majd hagyjuk kihűlni.

Két poharat töltsünk meg jégkockával, vagy tört jéggel, majd öntsük bele a tonikot, úgy, hogy hagyjunk helyet a kávénak. Óvatosan adjuk hozzá az eszpresszót. Ha elég lassan öntjük, akkor kialakul két szín, az alsó átlátszó tonik és a tetején a sötétebb kávé, a kettő között pedig az átmenet.

Ha igazán meg akarjuk bolondítani a jegeskávét, töltsünk 3 cl Hendrick’s Gint a pohár aljára, mielőtt elkezdjük hozzáadni a tonikot.

Fogyasztás előtt keverjük össze, hogy az ízek összeérjenek. Nagyon frissítő és energizáló ital a mindennapokban.

hendricks-658003_640

A cikkben előforduló egyes képeket és szöveges tartalmakat a szerzői jog védi. ©Dinner al fresco

süti beállítások módosítása