DINNER AL FRESCO

DINNER AL FRESCO

WINELOVERS AFTERWORK - ROSÉ ÉS FEHÉRBOR

2016. július 15. - nagy.zsombor

A Winelovers boros rendezvényekről talán már minden gasztronómia kedvelő hallott. Az évente öt alkalommal megrendezésre kerülő Winelovers prémium boros rendezény kistestvére Afterwork névre hallgat és a munka után kikapcsolódásra vágyó minőségi borfogyasztókat célozza meg. Ez alkalommal a rozé és fehérbor kóstolót látogattam meg a 0,75 bisztróban, a Bazilikánál. Gyors regisztráció után megkaptam a karszalagot, valamint egy ételjegyet és tombolát.

Nyolc borászat képviseltette magát a rendezvényen, melyek között több ismerős bor és néhány újdonság is akadt. A rendezvény maga a bisztó teraszán kapott helyet, amely elsőre szűkösnek tűnt, ám a későbbiek folyamán nem okozott kellemetlenséget.

[caption id="attachment_201" align="aligncenter" width="940"]13558826_1172614839456974_4510770436451516364_o Nádas Szilárd, a Nádas Borműhely borásza                                                                                                Fotó: Benkő Molnár Fanni[/caption]

A kóstolópohár beszerzése után első utam Nádas Szilárdhoz vezetett, a Nádas Borműhely borászához, aki jókedélyűen bemutatta borait. Szilárd 2009-ben örökölte meg nagyapjától a két és fél hektáros kis birtokát, ami otthont ad vállalkozásának. A saját szőlőn kívül vásárolt alapanyagból is dolgozik. Borai két fő vonalat képviselnek, a fehér címkés borai kizárólag tartályos erjesztésűek, míg a fekete címkés hordós érlelésű.

[caption id="attachment_203" align="aligncenter" width="940"]winelovers_afterwork2 Nádas borok                                                                                                                                           Fotó: Benkő Molnár Fanni[/caption]

Következő megálló az Etyeki Kúria volt, ami 1996 óta fontos szereplője az Etyeki borvidéknek. A 2 hektárral induló pince mára 28 hektáron gazdálkodik. A pincészet közismert a modern építészeti alkotás számba menő épületéről is. Könnyed, frissítő, reduktív technológiával készülő nyári borokat kóstolhattam, Pesti Eszter, a pincészet marketingesének előadásában.

[caption id="attachment_202" align="aligncenter" width="940"]winelovers_afterwork3 Az Etyeki Kúria kínálata                                                                                                                       Fotó: Benkő Molnár Fanni[/caption]

Az este meglepetése a Kázsmér Pincészet volt. A korábban Lesence Zrt. néven futó pincészet üde színfolt a Balaton-felvidéken. Fajtajelleges, üde, letisztult boraik a kiváló ár-érték arányú kategóriába tartoznak.

A kóstolásban kissé elfáradva úgy döntöttem felhasználom az étel kupont. Borkorcsolyának kakukkfüves képviselőfánkot kacsamáj habbal és lazac rilettet hűs kapros uborkával szolgáltak fel. A tálalás esztétikus volt, az ízek harmonizáltak. A kacsamáj hab olyan könnyű és krémes volt, hogy elolvadt az ember szájában. Sajnos a lazac nem hagyott bennem maradandó nyomokat.

[caption id="attachment_211" align="aligncenter" width="780"]winelovers_afterwork4 Kakukkfüves képviselőfánk kacsamáj habbal és lazac rilette hűs kapros uborkával                    © Dinner al fresco[/caption]

Hamarosan következett a tombola sorsolás, melyen kozmetikai csomagok, könyvek, újság előfizetés és egy bortanfolyam voltak a díjak. Sajnos innen üres kézzel kellett távoznom. Összességében egy nagyon kellemes program volt az Afterwork, rengeteg kedves és közvetlen emberrel, kiváló borokkal és egyedülálló hangullattal. Legközelebb is ott leszek.

süti beállítások módosítása