A gin újra virágkorát éli Németországban. A kézműves technológiákat alkalmazó német desztilláló manufakturák a legmagasabb minőséget képviselik az újhullámos szeszfőzésben. A Culinaria Austria kiállításon találkoztam a feel! Munich Dry Gin standjával, ahol egy kóstoló során megbizonyosodtam, hogy a fenti állítás igencsak helytálló, ez az ital tényleg prémium kategória.
München Pasing városrészében, egy ipari épület pincéjében készítik ezt a főzetet, kizárólag hagyományos, kézi technológiával. A kiváló minőségű főzet elkészítéséhez és érleléséhez legalább egy év kell és 17 hozzávaló, többek között boróka, koriander, levendula és lime. Minden hozzávaló ellenőrzött biogazdáktól származik, ezért a végeredmény egy magas minőségű, kiváló gin, melynek alkoholfokát 47%-ra állítják be. Csomagolása fiatalos, letisztult és modern, egy apró stilizált borókaággal.
Illata frissítően citrusos, amit jól ellenpontoznak a fűszernövények és a boróka keserű jegyei, később érkeznek a gyümölcsös és virágos aromák, melyek uralják a gin illatát.
Kóstolásnál újra felbukkannak a fent említett aromák és a frissítő karakter. Könnyed, virágos, édes-keserű jegyekkel bír és lecsengés kifejezetten hosszú. A London dry erényei, a szárazság és az erőteljes lecsengés is éppúgy felfedezhetőek ebben az italban, mint a virágos, gyümölcsös karakter. Az ital nagyon szép kettősséget mutat.
A feel! Munich Dry Gin kiváló koktél alapanyag. A kiállításon a klasszikus gin és Fever Tree tonik kombinációt kóstoltuk, ami igazán meggyőző volt, bár én egy kávés koktélt is el tudtam volna képzelni hozzá.
[caption id="attachment_765" align="aligncenter" width="520"] Forrás: feel-gin.de[/caption]
A cikkben előforduló egyes képeket és szöveges tartalmakat a szerzői jog védi. © Dinner al fresco