DINNER AL FRESCO

DINNER AL FRESCO

HAMAROSAN INDUL A VILÁG LEGNAGYOBB SÖRFESZTIVÁLJA

2016. augusztus 28. - nagy.zsombor

Már csak néhány hét és szeptember 17-től ismét megnyitja kapuit a világ leghíresebb sörünnepe, az Oktoberfest. A híres müncheni sörfesztivál évről-évre több milliónyi vendéget vonz szerte a világból a bajor fővárosba. Az első Oktoberfestet 1810-ben rendezték meg, mikor is Lajos bajor herceg…

Tovább

A LEGÚJABB GASZTRO ŐRÜLET - A REGIONÁLIS!

Megszokhattuk már, hogy állandóan újabb és újabb diéták, táplálkozás és életmód trendek jelennek meg. Az évezred elején még az Atkins diéta, a low carb, a vegán és a bio ételek voltak a sláger, aztán néhány éve elérte Magyarországot is a paleo majd a "minden mentes" őrület. Így táplálkozásunk…

Tovább

HÁTSZÍN ÉS RÓKAGOMBA AZ ERDŐBŐL

A hátszín egy igen kiváló húsfajta, puhaságában, omlósságában és ízletességében hasonlít a bélszínhez, csupán olcsóbb. A marha derekának alsó, felső és oldalsó részéből vágják. Ehhez a kiváló húshoz választottam könnyed köretnek az édesburgonya pürét. Az édesburgonya püré édeskés fűszeressége…

Tovább

AZ ELSŐ MAGYAR SÖRTÖRTÉNÉSZ- KATONA CSABA

Az első keszthelyi sörfesztivál alkalmával lehetőségem volt beszélgetni Katona Csaba sörtörténésszel, aki egyedi, standup jellegű előadásaival üde színfolt a sörös rendezvények egén. Következő program, ahol meg lehet hallgatni az előadását, az a Budapesti Német Sörfesztivál. Nagy Zsombor: Hogyan…

Tovább

BAZSALIKOMOS CHIA PUDING

Van egy superfood, amit az örök élet titkának tartanak: a chia mag. Ez az étel állítólag annyira energizáló, hogy a futók eledelének hívják. Azon kívül, hogy nagyon divatos, rendkívül izgalmas alapanyag. Igen sokrétűen felhasználható, erre egy példa a következő bazsalikomos chia puding…

Tovább
süti beállítások módosítása